Työ on parasta ikinä. Tykkään työstäni. Olen unelma-ammatissani. Näin kertoi lähes 1700 sairaanhoitajaa Sairaanhoitajaliiton kyselyssä viime vuoden lopulla. Vastaajat kertoivat työn olevan haasteellista, mielenkiintoista ja monipuolista. Hyvä työyhteisö, työtä ymmärtävä johto, kivat työkaverit ja potilaat tukivat työn mielekkyyttä.

Valitettavasti tämä ei ole koko totuus.

Vastaajat toivat esiin runsaasti myös työn mielekkyyttä heikentäviä seikkoja. Työn mielekkyyttä nakersi kiire ja riittämättömyyden tunne siitä, ettei työtä voi tehdä hyvin. Työmäärä koettiin liian suureksi suhteessa henkilöstömäärään ja tämän vuoksi esimerkiksi ruoka- ja kahvitaukoja ei ehditty pitämään. Vastaajat kokivat työn fyysisen ja psyykkisen kuorman isoksi. Etenkin pienten lasten vanhemmat kokivat huonoa omaatuntoa siitä, että olivat työvuorojen jälkeen niin uupuneita, etteivät jaksaneet leikkiä lastensa kanssa tai olla muutoin läsnä perheen kanssa. Uupumusta lisäsi muun muassa sijaisten puuttumisesta johtuva toistuva tai jatkuva joustaminen ja ylitöiden tekeminen. Ylitöiden vuoksi työstä ei ehditty palautumaan, mikä puolestaan lisäsi sairauspoissaolojen määrää.

Työnteon mielekkyyttä haittasi myös organisaation hierarkkisuus ja huono johtaminen. Huono työilmapiiri lisäsi lähtöaikeita työpaikasta. Esimerkiksi maistereiksi kouluttautuneet sairaanhoitajat kokivat turhauttavaksi sen, etteivät he voineet hyödyntää työssään saamaansa lisäkoulutusta. Sairaanhoitajien vastauksissa nousi toistuvasti esiin myös arvostuksen puute. Eniten työn mielekkyyttä söi kuitenkin surkea palkka suhteessa työn vaativuuteen.

Sairaanhoitajien palaute on otettava vihdoinkin vakavasti, sillä uupuneet sairaanhoitajat ovat riski potilasturvallisuudelle. Suomen terveydenhuollolle koituu vielä suurempi riski, jos koulutetut sairaanhoitajat päättävät uupuessaan sankoin joukoin jättää alan tai lähteä parempien työolojen perässä ulkomaille.

4 kommenttia artikkeliin ”Hoitajat palavat pian loppuun

  1. On mielestäni uskomatonta todeta, että monen ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen palkat sairaanhoitajilla ovat edelleen samalla tasolla kuin aikaisemmin. En itse enää kykene jäämään Suomeen töihin alhaisen palkkatason vuoksi tai jos jäisin niin lähtisin kouluttamaan itseäni lisää tai jopa vaihtamaan alaa. Tykkään sairaanhoitajan työstä, mutta työ on vaativaa ja rankkaa palkkaan verrattuna.

  2. Totta, niin totta, mutta…
    …yhtä asiaa en ole koskaan käsittänyt. Miten palkkojen korottaminen lisäisi jaksamista, jos edelleen jouduttaisiin tekemään ylitöitä, jos edelleen tehtäisiin vajaalla ja jos edelleen tuntisi ettei jaksa mitään työpäivän jälkeen? Ehkä palkkojen nosto innostaisi nuoria kouluttautumaan enemmän alalle, totta, mutta ollaanko ylemmillä tahoilla valmiita palkkaamaan siinätapauksessa lisää henkilökuntaa. Epäilempä suuresti. Luulempa, että tässä tapauksessa vielä pikkasen lisää oletettaisiin, että kyllä nyt ainakin hommia lisätään, kun kerta palkkakin on niin komia.

  3. Norjassa palkka melkein tuplasti isompi.Tiedän ettei palkkaa saada nostettua suomessa niin paljon,mutta pienempi viikkotunti määrä ( norjassa 35,5) olisi hyvä alku.Samoin 6.n viikon työvuorolista ja joka neljäs vkl töitä( silloin pitkät vuorot).

  4. Sairaanhoitajien palkkaa tulisi reilusti korottaa. Palkka ei vastaa tällä hetkellä sitä työmäärää, jota joutuu tekemään. On vain kurjaa seurata, kun aina välillä julkisuudessa keskustellaan siitä kuinka kuormittavaa hoitajien työ nykyisin on, mutta silti asialle ei ikinä tehdä mitään. Olen myös itse sairaanhoitaja ja hoidan vanhuksia. Perushoitotyön lisäksi tulee tehdä myös sairaanhoidolliset työt. Usein käy niin ettei ruokataukoa vaan ehdi pitämään ja silti joutuu jäämään ylitöihin, jotta hommat tulee tehtyä. Hoitajat tekevät hyvin arvokasta työtä ja se tulisi myös näkyä palkassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.